Blogger Layouts

MAB MENGANDUNGI 100% HERBA2 WANITA TERPILIH SAHAJA

MAB MENGANDUNGI 100% HERBA2 WANITA TERPILIH SAHAJA
SAIZ KECIL TAPI MEMPUNYAI PELBAGAI KHASIAT

PENTING UTK ANDA TAHU TENTANG KANDUNGAN M.A.B

PENTING UTK ANDA TAHU TENTANG KANDUNGAN M.A.B
TIADA SEBARANG KANDUNGAN KIMIA DLM PEMBUATAN M.A.B

ANDA BERMINAT? INGIN ORDER? ISI KAN BORANG ONLINE NI YER ..TERIMA KASIH.

Nama :
Tarikh/Masa Bayaran : cth: ( 11/11/2011) / (4.30 pm)
Jumlah Bayaran & Bank (cimb/maybank): (contoh: RM35 Maybank )
Jumlah Botol :
Alamat Penghantaran :
Tel# :

Isnin, 21 November 2011

SOALAN YG SERING DITANYA ......

M.A.B BOLEH TAHAN BERAPA LAMA?
LEBIH KURANG SETAHUN SEKIRANYA LEBIHAN STOK DISIMPAN RAPI DI DLM PETI SEJUK

M.A.B BOLEH DIMAKAN BERSAMA JAMU LAIN?

ADA YG DIBOLEHKAN ADA YG TIDAK, SILA SMS UTK MEMASTIKANNYA

M.A.B BOLEH DIMAKAN BERSAMA PIL PERANCANG, IUD, INJECTION, IMPLAN ?

YA, BOLEH, BOLEH SCROLL BWH UTK ATURAN MAKAN MENGIKUT KEADAAN

M.A.B BOLEH DIAMALKAN OLEH WANITA YG MENYUSUKAN BAYI MEREKA?

YA, BOLEH, MEMANG RAMAI CUSTOMER/PELANGGAN YG MASIH MENYUSUKAN BAYI. TIDAK AKAN MENGGANGGU PROSES PENYUSUAN DAN BAYI.

Sabtu, 2 Oktober 2010

Pengenalan Mengenai Herba Tradisi

J@muHerb@ / Maajun - Khasiat Dari Sumber Alam Semulajadi

Herba merupakan satu bahan semulajadi yang boleh dijadikan sebagai rawatan untuk mengubati penyakit. Pada asalnya, bermula sejak manusia hidup secara primitif lagi penggunaan Herba merupakan kaedah rawatan utama untuk mencegah,merawat dan mengubat penyakit. Namun sebaliknya kini, teknik rawatan berasaskan Herba menjadi rawatan alternatif sahaja kerana perubatan moden yang lebih maju dan terkini telah mendominasi kaedah rawatan tersebut.

Berdasarkan rekod bertu­lis, pengajian herba dikatakan bermula sejak tamadun Sumeria iaitu kira-kira 5,000 tahun yang lalu.

Dengan perkembangan ilmu perubatan dan perubahan taraf hidup manusia masa kini, teknologi penghasilan ubat-ubatan berasaskan JAMU dan HERBA semakin menjadi perhatian. Hasil dari penyelidikan dan pembangunan (R&D), pelbagai jenis produk berasaskan herba dapat dihasilkan serta khasiat dari sumber penggunaan perubatan herba dapat dibuktikan.

Rabu, 24 Mac 2010

INFO MENGENAI MAAJUN ANGGUN BESTARI (RM15)SEBOTOL UNTUK SEBULAN

HALAL,SELAMAT, BERKESAN = SUPERB + MARVELOUS!!

MEH KONGSI............

Maajun Anggun Bestari atau lebih dikenali sebagai MAB adalah alternatif bagi merancang keluarga secara tradisional. Setiap wanita mempunyai kadar dan fungsi hormon yang berbeza-beza. Sesetengah wanita yang berkahwin tidak serasi dengan perancang keluarga moden seperti pil perancang, suntikan,memakai alat pencegah kehamilan ataupun secara IUD. Jadi mereka ini lebih sesuai merancang keluarga secara tradisional...nah...inilah jawapannya...untuk pengetahuan wanita2 diluar sana..MAB adalah ramuan turun temurun yang tidak mengandungi sebarang campuran kimia. MAB dihasilkan melalui bahan-bahan semulajadi yang diyakini khasiatnya berzaman2 dahulu....

MAB juga bkn sekadar perancang keluarga malah dapat mengatasi pelbagai masalah2 wanita zaman kini berbeza skali dengan perancang keluarga moden yang hanya sekadar merancang keluarga!! MAB dapat membantu memulihkan semula peranakan dan merawat dalaman wanita agar sentiasa "clean n clear"..perlu diingatkan kanser rahim, cyst dan fybroid byk ditemui zaman kini...punca? anda sendiri boleh memikirkan...apakah kita setuju dengan kandungan kimia yg ambil sepanjang hari? garu kepala.. tanyalah hati...

kini...dengan hanya RM15 (sebulan) mengandungi 21bj... anda mampu merancang keluarga anda sendiri malah mendapat byk lagi manfaat untuk kebaikan anda ...suami pun sayang (ketat dan mantoop)...

Isi kandungan MAB ialah MANJAKANI, SERAPAT, SENDUDUK, KACIP FATIMAH, HABBATUSAUDA, INAI & REMPAH RATUS SAHAJA.





Jumaat, 22 Januari 2010

KHASIAT & KEGUNAAN MAB :

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan / family planning.

2. Merawat masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan.

3. Dapat merapatkan faraj bagi wanita selepas bersalin

4. Dapat memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara.

5. Dapat menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

6. Dapat memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan

8. Membuang darah-darah kotor dan toksin dalam badan

9.Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

10.Dapat mencantikkan kulit selepas pengeluaran toksin di dalam badan

11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

12. Melegakan perut kembung dan masalah angin di dalam badan

13. Melawaskan pembuangan air besar

14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)

16. Mengurangkan risiko penyakit kanser dimana maajun warisan keluarga ini adalah 100% dari bahan tradisional jadi tiada langsung penggunaan bahan-bahan steroid dimana ia adalah salah satu kepada faktor penyebab penyakit kanser

17. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

18. MAB memerlukan air untuk merawat dalaman wanita. Apabila wanita menyusu minum sekurang2nya 8 gelas sehari, secara tak langsung dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi.

19. MAB membantu melambatkan proses menopous yang mana ditakuti oleh semua golongan wanita..

MAB adalah produk tradisional dari herba, rempah ratus dan madu. Kegunaan MAB pada asasnya adalah “Family planning”. Walaubagaimanapun MAB juga bertindak sebagai ubat MULTIPURPOSE dalam penjagaan kesihatan dalaman / kecantikan Wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah FAMILY PLANNING moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas, berkahwin/ belum berkahwin dan orang-orang tua ( Warga Emas ) MAB di jamin bersih,
( Suci lagi halal ) tanpa perlu di ragui lagi bagi orang Islam.

KONSEP & CARA MAB bertindak balas
Apabila anda mengambil MAB ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku .Proses rawatan adalah seperti pada bahagian peranakan/mencairkan lemak/Kolestrol/toksin dalam darah. Apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang ( bagi yang bersalin ). Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat. Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing2. Jika anda sudah lama tidak period/ period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada Peringkat ini , anda akan didatangi kekerapan Period yang tidak menentu kerana MAB sdg merawat peranakan anda. Selepas selesai tempoh itu, anda akan melaluiPeringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap Ini, period kembali normal, maksudnya apabila Habis 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai. Selain Dari darah kotor seperti diatas, lemak/kolestrol/Toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan di buang bersama najis besar. Pd masa ini anda mengalami kekerapan membuang air Besar dan melepaskan angin ( kentut ) Darah period yang lama ini seharusnya di keluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangkamasa panjang. Antara risikonya adalah terdedah kepada Fibroid/Cyst/barah pangkal Rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kpd Penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah ikhtiar utk elakkan kemunculan penyakit tersebut.

“ MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI “

LAIN-LAIN KEGUNAAN MAB :
Maksud kegunaan Multi Purpose.
Melambatkan Monopaus

Dengan Megamalkan MAB anda tidak akan MONOPAUS di Usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan MONOPAUS. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.


SESUAI UNTUK WANITA BERUMUR/

WARGA EMAS :
MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada wanita yang berumur 40an keatas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, Cuma hanya Boleh mendapat khasiat2nya seperti Melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.

ATURAN MAKAN MAB :
1.Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin.

2.Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

3.Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh di makan bersama pil.

4.Bagi yang sedang merancang mengguna cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak period, dapat MAB terus makan.
ii)Kes IUD yang belum EXPIRED dan ada period mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period.
Bila IUD sudah EXPIRED nanti boleh putuskan sama ada nak teuskan IUD atau MAB sahaja.

5.Bagi yang sedang merancang menggunaknINJECTION, Kaedahnya seperti berikut :
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5.
ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus Selepas EXPIRED INJECTION, boleh putuskan untuk terus sambung Injection atau MAB shj.

6.Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 6 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. (nak mudahkan pengiraan hari bole rujuk mcm ni, last mkn mlm ahad, maka ahad dpn sambung smula..)

Contohnya : Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada Hari sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi Botol ke 2 pun teruskan ambil pagi. Begitu juga jika ambil malam.

7.Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut :
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii)Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.


PERINGATAN :
Untuk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan
sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh ituberhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 Jam, Jika syarat ini tidakdi patuhi ianya kurang berkesan untuk dijadikan FAMILY PLANNING.Jika sedang makan MAB di datangi period,Jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.Jika puan2 mematuhi aturan makan ini,insyaAllah ianya dapat membantu sebagai Kaedah FAMILY PLANNING yang berkesan..